divendres, 28 d’octubre de 2011

Article de l'obscena ostentació

Avui dia 28 d'octubre del 2011 Ferrant Monegal ha fet una crítica al diari El Periodico de Catalunya que tracta sobre el programa de la cadena Cuatro que ens presenta "Vidas de lujo". Fa una crítica especialmet a la néta del general Franco, Carmen Martínez Bordiu i parla que aquesta dona està submergida en un món de luxe com "Las Vegas" i té a l'abast tot allò que desitja.
L'article es títula així degut a una comparació que fa amb un dels versos de Quevedo «Piojos cría el cabello más dorado / legañas hace el ojo más vistoso. / Y en la nariz del rostro más fastuoso / el asqueroso moco está enredado».

En el video que veurem a continuació ens presenta la seva vida  a las Vegas.                                         


La nostra opinió és que creiem que fan una visió irreal del nostre dia a dia ja que estem vivint en uns moments de crisis econòmica, política i social. Això crea falses esperançes a moltes persones que no tenen la possibilitat d'arribar a ser com la Carmen Martínez Bordiu.
En conclusió creiem que Ferran Monegal en aquest article s'expressa d'una manera clara i pensem que aquestes comparacions que té d'agafar exemples de llibres i poemes de manera que en els lectors els hi crea una confiança amb la lectura ja que està ben documentada i té una sostenibilitat en aquests llibres. El vocabulari que utilitza en aquest article és senzill i entenedor i per tant, arriba a l'abast a tothom tant a nens com a adults, i ho fa més entenedor gràcies als exemples que incorpora al llarg de la crítica.


Què penseu dels programes que potencien les vides luxoses?
Autores: Judit Rué, Olga Salarich, Cristina Serrano.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada